Warmte pomp
Met een warmtepomp haal je warmte uit de buitenlucht. Zodra het buiten warmer is dan 4 graden verwarmt de warmtepomp uw woning. Daardoor hoef je veel minder gebruik te maken van de cv-ketel. Je bespaart tot 70% op het gasverbruik voor verwarming.
Technisch onderhoudsbedrijf Jeroen Molleman is erkend Nefit en Remeha dealer. Wij hebben de nodige cursussen gevolgd om de warmte pompen van Remeha en Nefit te mogen plaatsen. Ook zijn wij als bedrijf F-gassen gecertificeerd, wij mogen dus ook werken met de gassen die zich binnen de systemen bevinden. Wij kunnen de hele installatie instaleren, controleren en repareren mocht dit ooit nodig zijn. U heeft dus bij aanschaf van een warmtepomp te maken met 1 bedrijf en 1 contactpersoon.
Warmte van buiten naar binnen halen
Een warmtepomp zet warmte van buiten om in warmte voor in huis. Dat kost energie, maar levert zelfs in het Nederlandse klimaat zoveel rendement op dat een warmtepomp een goed alternatief kan zijn voor je cv-ketel. De Remeha warmtepompen zijn er in all-electric en in hybride uitvoering. Bij een hybride warmtepomp zorgt een HR cv-ketel voor back-up tijdens koude dagen. Zo kan je eenvoudig verduurzamen met behoud van je huidige installatie.
Is een warmtepomp geschikt voor mijn huis?
Warmtepompen leveren, afhankelijk van de grootte (vermogen), een warmwater temperatuur van maximaal 60 graden. De cv-ketel levert warmwater tot wel 85 graden en kan dit ook nog behoorlijk snel.
Een warmtepomp heeft een aanlooptijd nodig voordat deze warmte levert en werkt het beste als de pomp langer en constant draait. Hierdoor is een warmtepomp het meest geschikt voor lage temperatuur afgiftesystemen. Je kan dan denken aan vloer- of wandverwarming.
De woning moet goed geïsoleerd zijn. Zonder goede isolatie stijgt het warmteverlies en zakt het rendement van de warmtepomp. Je ziet dan ook dat een warmtepomp voornamelijk wordt toegepast in nieuwbouwwoningen waarin de prestaties van de warmtepomp optimaal afgestemd zijn op de isolatie, het volume en de ventilatie van de woning.
Voor bestaande woningen is een warmtepomp ook mogelijk. Met goede isolatie en vloerverwarming kan een bestaande woning ook geschikt gemaakt worden voor een warmtepomp.
De kosten van een warmtepomp zijn erg verschillend en beperken zich veelal tot advies, aanschaf en installatie. De overheid stimuleert de duurzame verwarming. Per woonsituatie en wensen zijn er verschillende oplossingen mogelijk.
Subsidie
De overheid stimuleert de verduurzaming van Nederlandse bestaande huizen en bedrijven met ISDE-subsidie. Deze subsidie is ook verkrijgbaar op duurzame verwarmingssystemen.
Met de https://strato-editor.com/.cm4all/uproc.php/0/warmtepomp/.Afbeelding1.png/picture-400?_=1821ae05932 ISDE-subsidie is het in sommige gevallen mogelijk om een subsidie te ontvangen. De subsidie moet dan wel binnen 6 maanden na installatie worden aangevraagd.
Je kan via de website altijd gratis je subsidie bekijken en de voorwaarden controleren. Zo ben je op de hoogte en loop je geen kansen mis. Vervolgens kun je direct een subsidie aanvraag doen. Deze aanvraag verloopt verder via Simpel Subsidie. Aanvragen via Remeha kosten slechts € 35,- en daarmee heb je maximaal garantie op succes.
Via de onderstaande link kunt u meer informatie vinden.
https://www.remeha.nl/advies-en-service/isde-subsidie
Onderhoud & in gebruik nemen
Let er op dat onderhoud en het in gebruik nemen uitsluitend door een F-gas gecertificeerde monteur dient worden uitgevoerd. Dit geldt tevens voor de wettelijk verplichte lekdetectie die jaarlijks dient te gebeuren conform de F-gas regelgeving.